ubbklient@gmail.com

Проектування систем пожежної безпеки для закладів громадського харчування

Заклади громадського харчування – об’єкти потенційно високого ризику загоряння, оскільки в них є безліч обладнання, що працює при високих температурах для приготування їжі, а також різноманітне електрообладнання як для приготування їжі, так і для обслуговування залів.

З іншого боку, заклади громадського харчування, за рахунок великої кількості відвідувачів, з яких далеко не всі добре орієнтуються в приміщеннях, мають додаткові ризики при евакуації людей. Тому розробка протипожежних систем для закладів громадського харчування вимагають особливої ​​уваги.

Заклади громадського харчування – об’єкти, на яких потрібно встановлювати високоякісне протипожежне обладнання, оскільки є велика кількість факторів ризику, крім великої кількості приладів, що працюють при високих температурах, і наявності відкритого вогню.

Так, своєчасному виявленню загорянь перешкоджає те, що при приготуванні їжі утворюється дим, пар, робочі поверхні плит нагріті до високих температур. Це ускладнює функціонування автоматичних пожежних сповіщувачів. Кухарі зайняті приготуванням їжі, і також можуть не помітити осередків загоряння.

З іншого боку, можуть виникати проблеми і в залах для відвідувачів, особливо якщо там є місця для палыння, а також електричні прилади, пов’язані з обслуговуванням залів. Крім того, в закладах громадського харчування відвідувачі часто бувають в нетверезому стані, і взагалі не перебувають у стані підвищеної уваги до ризиків.

Ще одна складність – підвищена гучність таких приміщень через музику, шуму обладнання, розмов.

Відповідно, для забезпечення безпеки в таких закладах необхідно використовувати складні та ефективні системи пожежного захисту, які здатні подолати ризики, пов’язані з їх особливостями

Що входить в проектування систем пожежної безпеки для HoReCa

Системи пожежної безпеки для HoReCa повинні містити:

  • комплекс різноманітних пожежних сповіщувачів (автоматичних і ручних), які розташовуються так, щоб вплив кухонних приладів на них був мінімальним;
  • блоки протидимної вентиляції, які взаємодіють з системами вентиляції, що виводять дим і чад від приготування їжі для підтримки роботи сповіщувачів;
  • протипожежні водогони, оскільки використання інших варіантів пожежогасіння в умовах перебування великої кількості людей, яких складно евакуювати, може бути неможливим;
  • Система кухонного пожежогасіння;

Системи оповіщення про пожежу повинні встановлюватися такі, які могли б перекрити шум як в залах, так і на кухні. Причому системи повинні бути більш досконалими, прямо пропорційними до розмірів закладу.

Обов’язково необхідні високоякісні, добре помітні табло, що вказують шляхи евакуації.

Потрібна і система гучномовного зв’язку, а не тільки звукові сигнали пожежної небезпеки.

Тому грамотне проектування систем пожежної безпеки є гарантією мінімізації ризиків для людей і збитків для підприємств.

Our clients and partners

This website uses cookies

We use cookies to personalize content and advertising, provide social networking features, and analyze our traffic. We also share information about your use of our website with our social media, advertising and analytics partners, who may combine it with other information you have provided to them or collected from your use of their services. You agree to our cookies if you continue to use our website.

Okay, I understand